Epoksi kursu ilk programında size son yılların en popüler malzemesi epoksi için hatasız eksiksiz profesyonel epoksi döküm nasıl yapılır hakkında teknik bilgiler vereceğiz. Cam şeffaflığında ve kristal parlaklığı kalitesinde ürünler çıkarmak için videodaki tüm detayları dikkatlice takip etmenizi öneririz.
Bazılarınız epoksiyi ilk kez kullanacak olabilir, bazılarınız ise daha önce epoksi ile çalışmış fakat istediği sonuçları alamamış olabilir. Bu videoda epoksinin döküm aşamasına dair en önemli bilgilere yer vereceğiz ve doğru döküm yapmanızı sağlayacak teknikler paylaşacağız.
Epoksi ile yapılan ürünlerde döküm aşaması en önemli aşamalardan bir tanesidir. Doğru tekniklerle uygulanmadığı zaman bir çok farklı sebepten hata oluşur ve malzeme boşa gitmiş olur. bu hataları yaşamadan ve en yüksek işçilik kalitesinde üretim yapmanızı sağlayacak teknikleri sizinle paylaşacağız.
Bazılarınız epoksiyi ilk kez kullanacak olabilir, bazılarınız ise daha önce epoksi ile çalışmış fakat istediği sonuçları alamamış olabilir. Bu videoda epoksinin döküm aşamasına dair en önemli bilgilere yer vereceğiz ve doğru döküm yapmanızı sağlayacak teknikler paylaşacağız.
En iyi sonuç veren epoksi markaları, bu markalardaki epoksi türleri ve hangi alanlarda nasıl kullanılacağına dair bilgilerin yer aldığı videomuz instagram sayfamızın abonelere özel bölümünde yer alıyor.
Cam şeffaflığında hava kabarcıksız epoksi dökümü nasıl yapılır?
Şimdi kullandığınız epoksi türüne göre karışım oranı hazırlayacağız. Bu derste 2’ye1 ya da %50 sertleştirici olarak geçene epoksi kullanacağız. Bu da kullanılacak reçine oranının yarısı kadar sertleştirici kullanılması demektir. Siz de kendi kullandığınız epoksi karışım oranına göre bu karışımı hazırlamalısınız. Karışım oranlarını kesinlikle göz kararı yapmayın. Detaylı bir ölçek ya da tartı kullanın. Karışım oranı doğru yapılmadığında epoksinin donma sürecinde sorunlar oluşturacaktır.
Döküm yapacağınız alanın toplam ne kadar epoksi karışımına ihtiyacı olduğunu hesaplama sistemini yine instagram abonelere özel videolar bölümünde bulabilirsiniz.
Biz bu çalışmada toplam 3 kilo epoksi kullanacağız. Bu sebeple 2 kg reçine ve 1 kg epoksi karışımı hazırlayacağız. Karışım hazırladığınız kap ya da kovayı daha sonra da kullanabilmeniz için plastik bir malzeme tercih etmelisiniz. Çünkü epoksi plastik malzemeye yapışmadığından, epoksi donduktan sonra kova dibinde ve kenarlarında kalan malzemeyi rahatlıkla temizleyebilir ve karışım kabınızı tekrar kullanabilirsiniz.
Bu aşamada az bilinen ya da pek paylaşılmayan bir bilgiye yer vereceğiz.

Karışımı hazırlarken karışım kabınıza önce sertleştiriciyi ekleyin, sonra reçineyi ekleyin. Bu size karışımı yaparken kolaylık sağlayacaktır. Reçine yapışkan bir malzemedir, ama sertleştirici pek yapışkan değildir. Karışımı hazırlarken ilk önce reçineyi eklerseniz, kabın kenarlarına daha fazla reçine yapışacaktır ve sertleştirici ile karışması biraz daha zor olacaktır. Ve karışım esnasında kabın kenarlarında kalan, sertleştirici ile karışamamış reçine döküm sırasında kova kenarlarından sızabilir ve epoksi karışımınızın donma aşamasında deformasyonlar oluşturabilir.
Hesaplanan reçine ve sertleştiriciyi kabınıza döktükten sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz. Karıştırma süreniz kullandığınız epoksi türüne, reçine ve sertleştiricinin ne sıcaklıkta muhafaza edildiğine ve karışımı yaptığınız ortamdaki hava koşullarına göre değişkenlik gösterebilir. Eğer gerekli koşullardan daha sıcak şartlarda karışım yapıyorsanız, bu süreyi uzun tutmamanız gerekmektedir. Epoksi muhafaza etme koşulları, döküm ortamındaki gerekli iklim koşulları ve karışımda yaşanabilecek hatalar ile ilgili tüm detayları paylaştığımız epoksi döküm öncesi hazırlık ve epoksi karıştırma teknikleri dersimizi inceleyin. Karıştırma süreniz ve detayları, epoksinin sonraki üretim aşamalarında sorunsuz ilerlemeniz ve en iyi sonucu almanız için çok önemlidir. Karışım tamamlandığında döküm yapmak istediğiniz alana döküme başlayabilirseniz. Bu aşamada en iyi sonucun alınması için gerekli az bilinen bir detay bulunmakta. Epoksiyi döküm yapacağınız alanda dökümü yaparken alanın farklı bölgelerine doğru gezdirerek döküm yapmalısınız. Mümkün olduğunca tek bir alandan sabit şekilde dökümü ilerletmeyin.
Bir sonraki derste döküm sonrası işlemler, epokside hava kabarcıklarını öncesinde ve sonrasında yok etme teknikleri, döküm bekleme süreleri hakkında önemli bilgilere yer vereceğiz. Üretimleri en iyi hatasız ve en yüksek işçilik kalitesinde yapabilmeniz için ihtiyacınız olacak videoları paylaştığımız kanalımıza abone olmayı, video size yardımcı olduysa beğenmeyi ve yorum yorum yazmayı unutmayın.
Az bilinen detayları ile profesyonel ücretsiz epoksi kursu videoları için ODYWOOD YOUTUBE kanalımızı ziyaret etmeyi ve abone olmayı unutmayın.